Jaguar na vodě? Designový krasavec Speedboat

Tomáš Rybecký
5. 11. 2012 13:33
Jaguar představil koncept motorového člunu
Foto: Jaguar

Jaguar při příležitosti představení vozu Jaguar XF Sportbrake představil rovněž koncept motorového člunu v typickém designu britské prémiové značky luxusních a sportovních vozů. Ostatně design člunu je, stejně jako design sportovního kombi XF Sportbrake, dílem Iana Calluma.

Britská automobilka plní zájmy zákazníků s rozmanitým a aktivním životním stylem. S uvedením Jaguaru XF Sportbrake se proto rozhodla uplatnit designovou filosofii na poněkud netradiční produkt, u něhož rychlost a krása stojí na prvním místě, stejně jako u jejích automobilů. Koncept motorového člunu Speedboat vypadá skutečně působivě.

Jaguar během tvorby konceptu Speedboat konzultoval vývoj se specialisty na design jachet. Šest metrů dlouhý člun je vyroben převážně ze sklolaminátu s týkovou palubou, které dominuje ploutev z karbonových vláken, inspirovaná legendárním modelem D-Type. Přední část lodi přechází plynule do čelního skla a kabina pro tři pasažéry staví na sportovním odkazu vozů Jaguar. Tato tradice se odráží i na uzávěrech nádrže odkazujících na model XJ.

 

Právě se děje

Další zprávy