Jaguar do LA přivezl nové XFR-S

Tomáš Rybecký
4. 12. 2012 10:44
Supervýkonný Jaguar XFR-S se předvedl v Los Angeles
Foto: Jaguar

Jaguar na autosalonu v Los Angeles představil nový supervýkonný Jaguar XFR-S. Ten spolu s Jaguarem XKR-S patří mezi nejvýkonnější vozy značky. Je schopný dosáhnout rychlosti až 300 km/h.

Pod kapotou skrývá osmiválcový přeplňovaný motor 5,0 l. Ten přes speciálně rychlou osmistupňovou převodovku vozu umožňuje dosahovat zrychlení z 0 na 100 km/h pouze za 4,6 sekundy. Velká pozornost byla věnována proudění vzduchu, a to jak z hlediska aerodynamicky, tak pro chlazení motoru. Tak bylo dosaženo maximálního výkonu motoru i rychlosti přes 300 km/h (na tuto hranici je elektronicky omezena).

XFR-S aplikuje prvky modelu XKR-S a nového dvousedadlového Jaguaru F-TYPE na sedan XF. Aerodynamické úpravy, přední spoiler i difuzor z uhlíkových vláken dodávají vozu sebevědomý sportovní vzhled. Ten podporují i 20 palcová odlehčená kola Varuna z kované slitiny obutá do pneumatik Pirelli, které byly speciálně vyvinuty pro tento vůz.

Jaguaru XFR-S nechybí ani kvalitní vybavení interiéru od potažení kvalitní kůží po audiosystém Meridian o výkonu 380 W a s 12 reproduktory. Ještě vyšší kvalitu zvuku pak nabídne 18reproduktorový systém 825 W rovněž od Meridianu.

 

Právě se děje

Další zprávy