Internetový obchod zavádí pojištění na pneumatiky

Radek Pecák Radek Pecák
19. 11. 2010 0:22
auto

Tuto službu ocení zejména ti, kteří jezdí často po silnicích s výtluky nebo parkují na stáních u chodníku. Zavádí ji i nternetový obchod Pneumatiky.cz a jde vlastně o pojištění zakoupených pneumatiky v případě neopravitelného poškození.

Cena služby se pohybuje od 30 do 300 korun v závislosti na hodnotě pořizovaných pneu. Garanci je možné uplatnit 3 roky od data dodání zboží. Třicet korun stojí pojištění na levné pneu v pořizovací ceně do 1000 Kč, ještě do dvou tisíc ceny stojí pojištění solidních 60 korun. Pojištění pneumatiky v ceně nad 7 tisíc kč přijde na zmiňovaných 300 kč.

Foto: Continental

Slevu je možné uplatnit na jakékoliv neopravitelné poškození pneumatik, jež vzniklo při provozu vozidla a nikoliv cizím zaviněním, a které není kryto standardní zárukou. Jde tedy například o vyboulení či proražení pneumatik. Na případy vandalizmu se ale nevztahuje.

Pokud zákazník tohoto internetového obchodu zjistí, že má pneumatiku nevratně poškozenou, může uplatnit slevu na nákup nové. Pokud se jedná o novou pneumatiku, u níž hloubka vzorku neklesla pod 7 milimetrů, dostane novou zcela zdarma. I za nevratně poškozenou pneumatiku, která má vzorek jen tři milimetry (jedná se o letní) lze díky pojištění získat slevový kupón 20 procent, každý další milimetr navíc pak přidává slevu dalších 20 procent. V případě zimní pneumatiky je podmínkou hloubka vzorku nejméně 4 milimetry.

 

Právě se děje

Další zprávy