Rodinné auto snů na cestu k moři i do hor: Deset nejlevnějších SUV s dieselem a pohonem 4x4

Jan Matoušek Jan Matoušek
Aktualizováno 28. 4. 2018 6:41
SUV jsou za první tři měsíce letošního roku v České republice nejpopulárnějším automobilovým segmentem. Právě proto jsme mezi nimi hledali ideálního rodinného společníka nejen na letní cestu k moři, ale i zimní návštěvu některého z mnoha horských středisek. Z toho důvodu jsme vybírali pouze z automobilů s pohonem všech kol a naftovým motorem pod kapotou. A aby vůz splnil definici rodinného, musí mít na délku nejméně 4300 mm. Že je lídrem desítky nejlevnějších aut tohoto typu Dacia Duster, asi nepřekvapí, jaké modely se však seřadily za ní?

Nejlevnější tradičně Dacia

Hledáte-li nejlevnější cestu k naftovému SUV s pohonem všech kol, musí vést přes Dacii Duster. Rumunské SUV se v nejnovější generaci s motorem 1.5 dCi o výkonu 80 kW a výbavou Comfort prodává za 421 900 korun. Auto má přitom klimatizaci, rádio nebo mlhovky. Kombinovaná spotřeba SUV je 4,7 l/100 km. Jen o 24 tisíc korun více pak stojí vrcholná výbava Prestige, která má třeba i navigaci. Také však jen 16palcová ocelová kola s okrasnými kryty. Na délku má 4341 mm, kufr pojme v základu 411 litrů.

Za 413 900 korun, tedy vůbec nejméně v námi zvolené kombinaci, je možné v doprodeji skladových zásob pořídit starší Duster s motorem 1.5 dCi o výkonu 80 kW a výbavou Arctica.

 

Právě se děje

Další zprávy