Ibiza Cupra je nabitá nejmodernější technikou

Tomáš Rybecký
8. 11. 2012 8:32
Nová verze Seatu Ibiza má označení Cupra
Foto: Aktuálně.cz

Seat představuje novou verzi svého modelu Ibiza. Ibiza Cupra je plná nejmodernější techniky a pod kapotou má výkonný motor. Dynamický hatchback by se měl na trhu objevit v březnu 2013.

Špičkové modely Cupra brázdí silnice již od roku 1997. Dalším z nich je hatchback s typickým seatským designem a motorem o výkonu 180 k. Motor 1,4 TSI s maximálním točivým momentem 250 N.m. v dynamické sestavě doplňuje sedmistupňová převodovka DSG, elektronická uzávěrka diferenciálu XDS, tuhé odpružení a výkonné brzdy. Ty se starají o zastavení sedmnáctipalcových kol z lehké slitiny.

Sportovní charakter je podpořen sníženým podvozkem, širokou maskou chladiče a otvory pro přívod vzduchu na širokých náraznících. Zadnímu nárazníku dominuje černý difuzor s lichoběžníkovou koncovkou výfuku.

Nová Ibiza Cupra se může pochlubit vysokou úrovní techniky jak v hnacím ústrojí, tak ve výbavě. Do ní patří například přenosný multimediální systém s dotykovým displejem Seat Portable System, který kombinuje funkce navigačních a zábavních systémů a je vyjímatelný pro použití mimo vozidlo. Systém bude od příštího roku navíc umožňovat přístup na internet prostřednictvím chytrého telefonu.

 

Právě se děje

Další zprávy