Spalovací motor je sprosté slovo. Největší novinky z Frankfurtu jsou elektrické

Jediné opravdové překvapení letošního frankfurtského autosalonu - koncept BMW 4.
Rodina koncepčních Audi AI se rozrostla o dalšího člena. Tentokrát jde o AI:Trail, tedy terénní vůz budoucnosti se světlostí 34 cm a 22palcovými koly. Nechybí elektrický pohon, který má výkon 320 kW. Akumulátor dodá sílu na 400 až 500 km, případně až 250 km v těžkém terénu.
BMW na domácí půdě prezentuje několik novinek. Poprvé veřejně je tak možné si prohlédnout čtvrtou generaci kompaktní řady 1. Ta výrazně změnila svůj design a především stojí na platformě s pohonem předních kol.
BMW také ukazuje novou generaci faktického zakladatele třídy luxusních SUV-kupé. Model X6 dostal design předních partií i techniku konvenčnější X5, ovšem v atraktivnějším balení. V nabídce motorů nebude chybět benzinový osmiválec s 390 kW.
Cupra po SUV Formentor ukazuje vizi druhého vlastního modelu. Opět jde o SUV, které se tentokrát jmenuje Tavascan a nabízí robustní design, který nicméně stále působí dynamicky. Kola mají 22 palců a doplňují výraznou přední část. Pohon je elektrický - dva motory mají 225 kW, dojezd na jedno nabití je 450 km.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 9. 2019 6:03
Letošní frankfurtský autosalon je v mnohém smutnou podívanou. Celá řada vystavovatelů, včetně například Peugeotu, Citroënu nebo Mazdy, poslala omluvenku. Kdysi tradiční hostesky lákající na danou novinku jsou také minulostí. A pro příznivce spalovacích motorů pak výstava vysílá jasný signál: Kupujte, dokud jsou. Začíná nadvláda elektřiny.
 

Právě se děje

Další zprávy