Od nového Dusteru po hypersport Mercedesu. Prohlédněte si všechny novinky frankfurtského autosalonu

Frankfurtský autosalon se blíží, jednou z nejdůležitějších novinek bude i Škoda Karoq.
BMW má M5, ale pokud je zájemce o ostrou řadu 5 s naftovým motorem, má u továrního výrobce smůlu. Ne tak v případě značky Alpina, která se na úpravy mnichovských vozů dlouhodobě specializuje. Do Frankfurtu značka veze model D5 S s výkonem 285 kW, který stovku pokoří za 4,4, respektive 4,6 sekundy v případě karosérie kombi.
V roce 2003 se představilo Bentley Continental GT a až letos britská značka představuje od základů novou generaci. Ta stojí na platformě MSB, pod kapotou má přeplňovaný šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 467 kW a s pohonem všech kol, který aktivně rozděluje točivý moment, spolupracuje osmistupňový dvouspojkový automat. Zatímco vnější design je spíše evoluční, uvnitř může být například otočný displej multimediálního systému. Nechybí digitální přístrojový panel.
BMW i3 nemá kdovíjak vysoké prodeje, proto se představuje ve zmodernizované podobě. Ta design osvěžila spíše lehce, přinesla s sebou ale variantu i3s s výkonem zvýšeným na 137 kW a točivým momentem 269 Nm. S ním akceleruje z 0 na 100 km/h za 6,9 vteřiny a dosáhne nejvýše 160 km/h. Vedle toho má vůz sportovnější snížený podvozek nebo 20palcová litá kola. Standardní provedení zůstalo technicky beze změn, oba modely mohou být vybaveny benzinovým prodlužovačem dojezdu.
Foto: Škoda Auto
Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 9. 2017 7:14
Podzim je z hlediska evropských autosalonů již tradičně vyhrazen francouzské Paříži nebo německému Frankfurtu nad Mohanem. Zatímco ve městě nad Seinou se přehlídka nejnovějších automobilů koná každý sudý rok, liché roky jsou vyhrazeny Němcům. Letos však bude výstava, označovaná zkratkou IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), chudší než minulé roky. Svou účast odřekly například Peugeot, Nissan, Mitsubishi nebo celý koncern FCA s výjimkou Maserati. Švédské Volvo se podzimních evropských výstav zúčastnilo naposledy v roce 2014. Zbývající značky si však připravily řadu důležitých novinek. Na to, co se ve Frankfurtu ukáže, se podívejte v následující galerii.

Frankfurtský autosalon je nejvýznamnější výstavou automobilů v Německu. Letos bude pro návštěvníky otevřen od soboty 16. do neděle 24. září. Vstupné o víkendu přijde na 16 eur, ve všední den je o 2 eura nižší. V případě zakoupení vstupenky v on-line předprodeji na stránkách autosalonu je cena v obou případech snížena o 2 eura. Děti do sedmi let mají vstup zdarma, studenti zaplatí po celou dobu konání výstavy 7,5 eura.

 

Právě se děje

Další zprávy