I některá moderní auta v nárazových testech propadají. Známe nejhorší výsledky za posledních pět let

Po velmi dlouhé době nový automobil dostal v testech EuroNCAP pouze dvě hvězdy z pěti. Byl jím Ford Mustang.
Ford Mustang při letošním testu EuroNCAP dostal jen dvě hvězdy. Ford poté sdělil, že v druhé polovině letošního roku dostane vůz přednárazový bezpečnostní asistent i asistent udržující vůz v pruzích, čímž se prý bezpečnost zlepší. Test Mustangu fastback.
Ford Mustang v testech propadl, získal pouze dvě hvězdičky z pěti
Ford Ka+, který se začal prodávat v loňském roce, v nárazových testech celkově nedopadl zle, ale bylo zjištěno, že tvar a umístění palubní desky nemusí být při nárazu nejšetrnější k různě velkým členům posádky a může některé z nich více zranit. To přineslo penalizaci a celkový výsledek tři hvězdy z pěti.
Fiat 500 je dalším vozem, který letos dostal v testu jen tři hvězdy. Důvodem je, že hlavy řidiče a pasažéra byly při čelním nárazu ve velkém ohrožení a testovací figuríny nebyly dostatečně ochráněny.
Foto: EuroNCAP
Eva Srpová Eva Srpová
13. 3. 2017 6:47
V poslední sérii nárazových testů propadl Ford Mustang, získal pouze dvě hvězdičky z pěti. Také Ford Ka+ a Fiat 500 si nevedly nejlépe, dostaly jen tři hvězdy. Podívali jsme se proto do výsledků EuroNCAP, jaká auta, která přišla na trh v posledních pěti letech, získala podprůměrné vysvědčení za bezpečnost.

V žebříčku figurují vozy, které byly nezávislou organizací EuroNCAP prověřovány v posledních pěti letech. Je však nutné podotknout, že testy jsou rok od roku přísnější, neznamená to tedy, že auta, která dosáhla maximálního počtu pěti hvězd před pěti lety, by v testu za aktuálních podmínek dostala stejné výborné hodnocení.

Ke zpřísnění testu došlo v roce 2012 a pak také v roce 2015, kdy pro dosažení plného počtu hvězd bylo nutné, aby ochrana chodců byla minimálně 60 %, zatímco dříve stačilo o 20 %méně.

Pokud byste se rádi podívali, jakých výsledků dosáhly v testu EuroNCAP různé modely aut, podívejte se sem na kompletní přehled.

 

Právě se děje

Další zprávy