První český hybrid není za hubičku. Hyundai Tucson nabízí po modernizaci i levnější verze

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 7. 2018 12:41
Se sloganem "první český hybridní vůz" přichází na český trh omlazená podoba Hyundai Tucson. Ono titulování jihokorejského modelu za český je stále poměrně kontroverzní, nicméně jiné hybridní auto vyrobené v České republice zatím (až do příchodu plug-in hybridního Superbu) koupit nelze. Facelift populárního kompaktního SUV ale není jen o novém pohonném ústrojí. V Nošovicích produkovaný vůz dostal i upravený vzhled a nové prvky výbavy. Kolik stojí, se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Nejen hybrid

Nejen s hybridním motorem však bude na českém trhu Tucson k dispozici. Benzinová nabídka začíná u 1.6 GDI s výkonem 97 kW a pohonem předních kol v kombinaci s manuálním šestikvaltem. Přeplňovaná 1.6 T-GDI má 130 kW a na výběr mezi pohonem předních nebo všech kol a šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Naftová paleta začíná u 1.6 CRDi s výkonem 85 nebo 100 kW. Slabší motor má pohon přední nápravy, silnější pohon obou náprav. Na výběr zůstává manuál nebo dvouspojkový automat (pro verzi se 100 kW). Vrcholem nabídky, mimo mild-hybrid, je naftový dvoulitr CRDi s výkonem 136 kW a pohonem všech kol. Manuální ústrojí lze zaměnit za osmistupňový automat.

Jakákoliv automatická skříň pak zájemce přijde na 55 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy