Sebevědomé ceny a atraktivní vzhled. To jsou zbraně nového Hyundai Sante Fe v boji s Kodiaqem

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 8. 2018 6:10
Krátce po uvedení omlazeného Tucsonu přichází Hyundai na český trh s dalším SUV. Tentokrát však nejde o modernizaci, ale o zcela novou generaci. Řeč je o modelu Santa Fe, který se ve čtvrté generaci představil poprvé letos na jaře, kdy zaujal netradičním vzhledem karoserie. Na českém trhu se bude muset novinka vypořádat především se Škodou Kodiaq, proti níž nastupuje s poměrně sebevědomou cenovou politikou.

A co třetí řada sedadel?

Podobně jako většina stejně velkých konkurentů nabízí Hyundai Santa Fe třetí řadu sedadel. Ta stojí pro jakýkoliv ze tří výbavových stupňů 20 tisíc korun (v základu je tak korejské SUV pětimístné), přičemž součástí příplatku jsou i výdechy klimatizace pro cestující úplně vzadu a automatické udržování světlé výšky.

Místa ve třetí řadě jsou rozdělená v poměru 50 : 50 a jejich instalace zmenší objem kufru. Jak velký bude objem se třemi řadami sedadel, automobilka neudává, v pětimístné konfiguraci však nabídne zavazadelník 547 litrů a ve dvoumístné 1625 litrů. Lehce se zmenší také místo před koleny cestujících ve druhé řadě sedadel.

 

Právě se děje

Další zprávy