Hyundai předvedl prodloužené Santa Fe se sedmi sedadly

Tomáš Rybecký
6. 12. 2012 13:58
Hyundai na autosalonu v Los Angeles představil prodloužené Santa Fe a koncept kabrioletu
Foto: Hyundai

Na autosalonu v Los Angeles si světovou premiéru odbyla nová verze modelu Santa Fe s prodlouženým rozvorem a až sedmi sedadly připravená do sériové výroby. Hyundai chce tímto vozem nabídnout moderní řešení zejména rodinám.

Nové Santa Fe se chlubí jednou řadou sedadel navíc oproti verzi představené v březnu 2012. Zákazníkům tak poskytuje více vnitřního prostoru a větší přepravní kapacitu. Zájemci o model Santa Fe budou mít celosvětově na výběr z verzí s pěti, šesti a sedmi sedadly. Kromě drobných nárůstů rozměrů se změnil i vnější design, který nyní působí mohutněji. Šestiúhelníková maska chladiče je širší a opatřená doplňkovou lištou a zvětšily se i přední mlhové světlomety. Od pětimístných variant se šestimístné a sedmimístné Santa Fe odlišuje tvarováním pásu bočních oken. Elegantní dojem vytvářejí 18" kola z lehké slitiny, dvojité koncovky výfuku a zadní sdružené svítilny.

Santa Fe s prodlouženým rozvorem byl představen s motorem Lambda GDI 3,3 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 294 k a maximální točivý moment 341 N.m. S motorem spolupracuje šestistupňová samočinná převodovka Hyundai. Komfort a bezpečnost dotváří například elektrické ovládání zadního výklopného víka, panoramatické střešní okno, sedm airbagů, stabilizační systém VSM a adaptivní posilovač řízení s volitelnými režimy.

 

Právě se děje

Další zprávy