Hybridní auta Toyoty je možno o víkendu vyzkoušet

Radek Pecák Radek Pecák
20. 9. 2012 15:18
Akce se koná v golfovém areálu v Hostivařk
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Skoro celé září a říjen pořádá tuzemské zastoupení automobilky Toyota ve spolupráci s jednotlivými dealery značky v českých a moravských městech akci nazvanou Hybridní roadshow.

Chce tak popularizovat své tři nové hybridní automobily, které si účastníci těchto akcí budou moci vyzkoušet řídit. Novinkami jsou Yaris Hybrid, Prius+ a Prius Plug-In Hybrid. Hybridní „rodina" Toyoty se již  rozrostla na 5 modelů (společně s modely Prius a Auris Hybrid) a to v době, kdy Toyota přesáhla v celosvětových prodejích hranici 4 milionů hybridních vozů.

„Nečekaně vysoký počet objednávek na naše plně hybridní modely v minulých měsících jednoznačně potvrdil naše předpoklady a zároveň splnil cíl, přiblížit tuto technologii většímu počtu zákazníků. Cena hybridních vozů, která je v některých případech na úrovni stejného modelu s konvenčním pohonem je dnes, v době cenového růstu fosilních paliv, pro mnoho lidí atraktivní. Logicky tedy dalším naším krokem musí být přímý kontakt s potenciálními zákazníky s nabídkou získání vlastních jízdních zkušeností za volantem plně hybridního vozu, říká Martin Peleška, ředitel prodeje a marketingu společnosti Toyota Motor Czech.

Toyota je světovým lídrem v oblasti vývoje a sériové výroby plnohodnotných hybridních vozů. Jako první na světě uvedla v roce 1997 na trh sériově vyráběný hybridní model Prius.

V roce 2012 chce Toyota celosvětově prodat až 1 milion plně hybridních vozů a dosáhnout tak pětimilionové hranice v prodejích hybridů začátkem roku 2013.

V sobotu akce zavítá do pražského golfového klubu v Hostivaři, příští týden bude hostovat v Chebu, první říjnový víkend budou vozy u obchodního centra Globus v Pardubicích,  17.10. budou moci akci navštívit lidé v Liberci a akce skončí 25 a 26. října v Hradci Králové na Rašínově tříděu obchodního centra Tesco.


 

 

Právě se děje

Další zprávy