Tradiční přehled spolehlivosti aut pro rok 2021: Daří se Hyundai, Dacia opět propadá

Martin Přibyl Martin Přibyl
9. 11. 2020 6:03
Německá společnost TÜV, která mimo jiné provozuje tamní stanice technické kontroly, vydala svůj každoroční přehled "nejspolehlivějších" aut. Přinášíme přehled těch nejhorších a nejlepších. Tedy aut, u nichž technici objevují nejméně a nejvíce závažných závad, kvůli kterým je kontrolu nutné opakovat. Škodovka mezi nimi tentokrát žádná není, skvělého výsledku ale dosáhlo nošovické Hyundai i30.
Foto: Shutterstock

Jak se jim dá věřit?

Nutno podotknout, že spíše než o spolehlivosti auta jako takového statistiky TÜV vypovídají o tom, jak se o vůz jeho majitel stará. Tomu odpovídají vítězové jednotlivých kategorií, jedná se zejména o vozy pro starší a zkušenější řidiče, které slouží v soukromých rukách, a také o opečovávané sporťáky.

I to však má svoji vypovídající hodnotu, protože s autem, o nějž se majitel dobře staral, by v budoucnu mělo být méně problémů než s olítaným firemním dříčem.

Na výsledky se podívejte na dalších snímcích. Kromě nejhorších a nejlepších modelů po jednotlivých věkových kategoriích přinášíme i pořadí zánovních vozů podle velikosti.

 

Právě se děje

Další zprávy