Hodinový pronájem sdíleného auta se už dostal na úroveň ceny jízdenky za MHD. Car4way zlevňuje

Radek Pecák Radek Pecák
3. 3. 2016 7:19
Speciální tarify platí pro typ Škoda Citigo a výhradně v nočních hodinách. Car4way ale současně zlevnil i hodinový pronájem modelu Škoda Rapid. Počet vozů dostupných v hlavním městě se zvýšil na stovku.
Hodinové taxy za pronájem sdílených vozů se v nočních hodinách dostaly na rekordně nízkou úroveň.
Hodinové taxy za pronájem sdílených vozů se v nočních hodinách dostaly na rekordně nízkou úroveň. | Foto: Car4way

Společnost Car4way, což je největší tuzemská firma zabývající se sdílením automobilů, od začátku března snížila hodinové taxy za využití svých vozů. Díky tomu bude nyní Škoda Rapid k mání již za 79 Kč za hodinu (dosud (99 Kč).

Pronájem modelu Škoda Citigo sice přes den bude stát stejných 49 Kč jako do konce února, avšak v nočních hodinách cena klesla na 35 Kč. To je jen o tři koruny více než kolik stojí základní jízdenka na pražskou hromadnou dopravu. Tato taxa platí v době od 21 do 06 hodin. Ve stejný čas je levnější i rapid - lze si ho pronajmout za 55 Kč. Po celý den je třeba k hodinovému pronájmu připočítat i cenu za ujetý kilometr, což je 4,90 Kč. Ta zahrnuje i projeté palivo. 

Aktuální počet provozovaných vozidel se v Praze rozrostl na 100 vozů a výhledově by se měl tento počet ještě zdvojnásobit.

Kromě Prahy lze carsharing Car4way využívat také ve východočeských Pardubicích, kde je k dispozici 10 vozů.

V budoucnosti hodlá firma nabízet také pronájem elektromobilů. Nyní zatím vlastní jeden - Volkswagen e-Up. Jeho pronájem stojí 99 Kč za hodinu, přičemž za ujetý kilometr se počítá o korunu méně než v případě vozů se spalovacím motorem, tedy 3,90 Kč. 

 

Právě se děje

Další zprávy