Hitparáda podvodů: Přehled aut dvanácti značek, u kterých se nejvíce lže s tachometry

Eva Srpová Eva Srpová
21. 11. 2018 6:01
Společnost Cebia, která se věnuje prověřování historie ojetých aut a má jich v databázi desítky tisíc, zveřejnila seznam aut od dvanácti značek, u kterých se nejvíce podvádí s údajem o najetých kilometrech. Výsledky nejsou potěšující. Nejen že se u mnoha aut stáčí několikrát a údaj často přesáhne půl milionu kilometrů, podvodníci se nesoustředí jen na auta luxusních značek. Tachometry stáčejí i u vozů, jako jsou třeba Hyundai Getz, který se v inzerátech pohybuje v průměru za cenu okolo 50 tisíc korun. Stáčí se ale hodně hlavně tachometry škodovek, a to o stovky tisíc km.
Foto: Cebia

Citroën Jumper

V seznamu stočených citroënů od společnosti Cebia ale zdaleka nejvíce figuruje Berlingo a hlavně Jumper. Statistiky ostatně ukázaly, že největší riziko, že mezi ojetinami narazíte na stočený vůz, hrozí především u dodávek všech značek. O tomto problému jsme psali zde.

Pro živnostníky, kteří se poohlížejí po ojeté dodávce, to znamená těžkou hlavu při výběru. Dodávky jsou totiž stočené třikrát víc než osobní auta. Dokládají to údaje Cebie, kdy je Jumper běžně stočený z 600 tisíc km na třetinu.

Například v tomto případě byl stočený z 843 440 km na 276 110 km.

 

Právě se děje

Další zprávy