Historie na zámku v Napajedlích

Tomáš Rybecký
23. 8. 2012 0:06
O posledním prázdninovém víkendu se sejdou historické vozy Bugatti
Foto: Aktuálně.cz

Souběžně s 42. ročníkem Barum Czech Rally Zlín se o posledním srpnovém víkendu uskuteční výjimečné setkání historických vozidel Bugatti na zámku v Napajedlích. Účastnit se budou více než dvě desítky slavných veteránů.

Nejen bugatky

V pátek 31. srpna večer z centra moravské metropole před oficiálním začátkem Barum Rallye vyrazí vozy Bugatti na spanilou jízdu. Dvacítka legendárních vozů bude následována tradiční vzpomínkovou jízdou „Zlínská osma", při níž se přihlížejícím v akci představí také spousta automobilů z historie českých výrobců. V rámci jízdy „Grand Prix Bugatti" pojedou i další vysoce ceněné stroje. Návštěvníci budou moci shlédnout v akci auta, jako je Darracq, Walter, Alfa Romeo, Laurin&Klement, MG, a nebudou chybět ani Jaguary, Mercedesy a Hispano-Suiza. Cílem obou jízd je zámek v nedalekých Napajedlech.

V sobotu v areálu zámku Napajedla proběhne burza dílů a předmětů spojených s historickými vozidly a výstava automobilů značky Bugatti.

Vstupenka pro dospělou osobu na oba dva dny stojí 200 Kč (vstupné zahrnuje i večerní hudební program), dítě od šesti let zaplatí poloviční cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy