Herbert Diess o Škodě Fabia Combi: Jiná značka v koncernu by na ní vydělat nedokázala

Eva Srpová Eva Srpová
14. 1. 2021 16:18
"Jedině Škoda z celého koncernu Volkswagen může vydělávat na autě, jakým je Fabia Combi," napsal šéf koncernu VW Herbert Diess na svém účtu na pracovní síti LinkedIn.
Současná generace Fabie Combi.
Současná generace Fabie Combi. | Foto: Škoda Auto

Aktualizováno 15.1.2021 11:16: Omlouváme se za chybu uvedenou v posledním odstavci o ceně nové generace modelu Fabia Combi.

Herbert Diess, šéf koncernu Volkswagen, oficiálně potvrdil to, co už ostatně prozradil šéf Škody Auto Thomas Schäfer. Fabia Combi bude a na trh přijde v roce 2023. Hatchback se přitom představí už letos na jaře. Příčinou prodlevy je i fakt, že se vývoj kombíku načas pozastavil, a tak Combi přijde po hatchbacku s delším odstupem.

Diess se ale na svém účtu na profesní síti LinkedIn o Fabii Combi rozpovídal hlouběji. Vedle ujištění, že se bude vyrábět na lince v Mladé Boleslavi, také popsal její roli na trhu.

"Fabia Combi bude i nadále hrát ústřední roli dostupného vozu v segmentu A0, kterou má už po dvě desetiletí. Pro celý koncern Volkswagen je tento model významný, protože žádné auto od jiné koncernové značky, než je Škoda Auto, by nedokázalo být v tomto segmentu ziskové," dodal.

Dále připomněl hodnoty, na kterých Fabia staví. Prostor, praktické detaily a především dobrý poměr ceny a hodnoty. "Pouze Škoda díky schopnostem našich techniků v České republice, ale také díky příznivějším výrobním nákladům, dokáže vydělat dost peněz, aby ospravedlnila investice do vývoje vozu," dodal.

V Německu stojí stávající Fabia Combi minimálně 14 860 eur (386 tisíc Kč), v Česku od 328 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy