Nový Volkswagen Golf přijíždí do Česka. Jak si stojí proti Škodě nebo Hyundai?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 1. 2020 6:02
Golf je bestsellerem značky Volkswagen nejen v Evropě, ale také v Česku. A tuto pozici by chtěla udržet i osmá generace německého kompaktu. Ta v těchto dnech vstupuje na český trh, přičemž v základu je dražší než předchůdce. Nabízí ale více výbavy. Nový Golf jsme porovnali také se Škodou Scala a dalšími kompakty.
Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf od 479 900 Kč

Rozměry (d/š/v): 4285/1789/1456 mm
Rozvor náprav: 2636 mm
Kufr: 380/1237 l

Osmá generace Volkswagenu Golf vstupuje na český trh za ceny od 479 900 korun. Má to ale jeden háček, základní výbava s jednoduchým označením Golf a litrovým tříválcem TSI o výkonu 81 kW bude dostupná až v únoru. V konfigurátoru ji tedy zatím nenajdete a objednávat lze jen dražší kombinace výbavy a motoru, české zastoupení ale zveřejnilo specifikace této verze s předstihem. Proto ji zahrnujeme také do srovnání.

A co všechno tedy nejlevnější Golf nabídne? Z bezpečnostních prvků půjde o přednárazový systém Front Assist s nouzovým brzděním a detekcí chodců i cyklistů, pomocníka pro jízdu v pruzích a také komunikaci Car2X, která umožní výměnu informací mezi Golfem a dalšími vozy, případně Golfem a prvky infrastruktury. Z komfortních prvků nechybí automatická klimatizace, multimediální systém s dotykovou obrazovkou, internetovými službami, připojením Bluetooth a ovládáním na volantu, bezklíčkové odemykání nebo digitální přístrojový panel. Vyhřívání mají standardně volant, přední sedadla i trysky ostřikovačů, světla na obou koncích vozu svítí diodově.

V porovnání s končící sedmou generací vozu je novinka o 27 tisíc korun dražší, má ale také výrazně bohatší výbavu. Jde například o vyhřívání sedadel, pomocníka pro jízdu v pruzích, digitální budíky, diodová přední světla nebo bezklíčkové odemykání. Za tyto prvky se muselo připlácet, případně zvolit vyšší výbavový stupeň.

 

Právě se děje

Další zprávy