Frankfurt načne éru superluxusních SUV. Ukáže ho i Bentley

Radek Pecák Radek Pecák
27. 8. 2015 9:24
V dohledné době má do tohoto segmentu vstoupit i Rolls-Royce a také italský Lamborghini.
Definitivní odhalení vozu Jaguar F-Pace se odehraje až ve Frankfurtu.
Definitivní odhalení vozu Jaguar F-Pace se odehraje až ve Frankfurtu. | Foto: Jaguar

Frankfurtský autosalon změní zavedené pořádky. Velmi tradiční značky, které dosud nabízely jen luxusní limuzíny, případně kabriolety a kupé, začnou svým zákazníkům brzy po této akci nabízet sportovně užitkové vozy.

Přestože oficiálně jsou veškeré konkrétní informace o nových automobilech značek Jaguar, Maserati a Bentley ještě utajovány, leccos se již dostalo na veřejnost.

Design SUV Bentley má nejblíže k sedanu Flying Spur.
Design SUV Bentley má nejblíže k sedanu Flying Spur. | Foto: Aktuálně.cz

Například i díky fotografii modelu Bentley Bentayga v měřítku 1:18, který se vyrábí v Číně, snímky uveřejnil server CarNewsChina.

Je z nich zřejmé, že designové oddělení značky vlastněné koncernem Volkswagen nakonec výrazně uhladilo původně navržený kontroverzní vzhled. S ním se vůz prezentoval na jaře roku 2012 v Ženevě pod označením Bentley EXP 9 F.

Tento koncept SUV Bentley před 3,5 roky příliš mnoho nadšení nevyvolal.
Tento koncept SUV Bentley před 3,5 roky příliš mnoho nadšení nevyvolal. | Foto: Aktuálně.cz

Vůz náležející do této kategorie představí v brzké době i tradicionalistická značka Rolls-Royce a zapojit se do boje o získání dalších zákazníků se díky SUV hodlá s vysokou pravděpodobností i výrobce italských supersportů Lamborghini.

Leccos se dá v tuto chvíli vytušit i o modelu Levante, což je budoucí sportovně užitkový vůz od Maserati. I díky němu chce tato značka zněkolikanásobit svá současná prodejní čísla. Tento automobil s velkou pravděpodobností ještě ve Frankfurtu nebude, spatřen má být až v lednu v Detroitu. Do prodeje ale zamíří krátce poté.

Patentová kresba odhaluje leccos.
Patentová kresba odhaluje leccos. | Foto: Maserati

Zdaleka nejvíce se v současnosti ví o prvním SUV britské značky Jaguar. Jeho jméno zní F-Pace, což mimo jiné odhaluje, že podvozek převezme ze sportovního F-Type. Také kvůli tomu, že vůz by svými jízdními vlastnostmi neměl zklamat milovníky sportovního stylu řízení, ho tiskové oddělení Jaguaru nezařazuje do kategorie vozů SUV, nýbrž takzvaných crossoverů.

V současnosti již SUV nabízí všechny tři německé prémiové značky, tedy Mercedes-Benz, Audi a BMW, dále například Porsche nebo japonské značky Lexus a Infiniti. Řada značek nabízí tento typ vozu dokonce v několika velikostech.

 

Právě se děje

Další zprávy