Francouzský útok na Škodu Fabia. Renault představil nové Clio, Peugeot nástupce 208

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 3. 2019 10:02
Nejvýznamnější novinky ženevského autosalonu? Z pohledu běžného zákazníka malé hatchbacky Peugeot 208 a Renault Clio. Oba francouzští kohouti představili nesmiřitelné soupeře jen pár desítek metrů od sebe. Oba míří na stejnou klientelu, každý však svou cestou. Jací jsou noví vyzyvatelé Škody Fabia a spol., jsme zjišťovali přímo na švýcarském autosalonu.

Podívejte se na všechny malé hatchbacky na českém trhu s cenou do 280 tisíc korun. Najdete je zde.

Foto: Jan Matoušek

Světla, to je alfa a omega designu obou nových malých aut. Peugeot vsadil na tři drápy, kterou dostanou modely vybavené full-LED světlomety. Denní svícení je potom řešeno dlouhým drápem protaženým až do nárazníku.

Foto: Jan Matoušek

Vzadu, jak již bylo zmíněno, je styl podobný větší 508. Opět nechybí imitace tří drápů, reflektory jsou však tentokrát propojeny černou lištou, zatmavený je i kryt světel.

Foto: Jan Matoušek

Renault Clio poprvé nabídne ve všech výbavách plně diodová světla. Stejně jako Peugeot využívá protažení směrem do nárazníku, ačkoliv to není tolik výrazné jako u konkurenčního modelu.

Foto: Jan Matoušek

Vzadu se oproti současné generaci odehrála spíše evoluce. Tvar se oproti předchůdci příliš nezměnil, jiná je ovšem skladba jednotlivých elementů. Podobně jako u Škody vytváří Clio podpis ve tvaru písmene C.

 

Právě se děje

Další zprávy