Francouzský útok na Škodu Fabia. Renault představil nové Clio, Peugeot nástupce 208

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 3. 2019 10:02
Nejvýznamnější novinky ženevského autosalonu? Z pohledu běžného zákazníka malé hatchbacky Peugeot 208 a Renault Clio. Oba francouzští kohouti představili nesmiřitelné soupeře jen pár desítek metrů od sebe. Oba míří na stejnou klientelu, každý však svou cestou. Jací jsou noví vyzyvatelé Škody Fabia a spol., jsme zjišťovali přímo na švýcarském autosalonu.

Podívejte se na všechny malé hatchbacky na českém trhu s cenou do 280 tisíc korun. Najdete je zde.

Foto: Jan Matoušek

Vnitřní prostor

Čistě řečí čísel je tak Clio větší a je nutné poznamenat, že i pocitově se nám zdálo na zadních sedadlech vozu o trochu více místa. Samozřejmě, pokud je sedadlo řidiče nastaveno na osobu kolem 180 cm, cestující vzadu se bude koleny dotýkat opěradla místa před ním. Na dlouhé cesty se nicméně dle našeho subjektivního dojmu nehodí ani jeden vůz. Peugeot 208 o to méně, že se do něj užším otvorem dveří hůře nastupuje. Clio je na tom o něco lépe. Po usednutí na zadní sedadla, opět za asi 180 cm vysokou osobu, se cestující ve 208 dotýká koleny předního opěradla poměrně výrazně. Naproti tomu prostor nad hlavou nám přišel u obou automobilů zhruba stejný.

Kufr má s 391 litry (a dalšími 26 litry pod podlahou) výrazně větší Clio. Peugeot 208 nabízí, dle dat výrobce, 265 litrů a dalších 44 litrů pod podlahou. Výška nakládací hrany je u obou hatchbacků zhruba stejná (na snímku vidíte Peugeot 208). Mohla by být i níže, na druhou stranu nevybočuje ze standardů třídy.

 

Právě se děje

Další zprávy