Foto: Známe sedmnáct aut velikosti Škody Fabia, která pořídíte za méně než 300 tisíc korun

Škoda Fabia se prodává od 241 900 korun. Jde o pátý nejdostupnější malý pětidveřový hatchback na českém trhu.
Letos představená nová generace Fordu Fiesta by se ještě v srpnu do našeho přehledu vůbec nedostala. V září ale český importér poprvé snížil její cenu, takže nejlevnější model přijde na 299 990 korun.
Také aktuální Seat Ibiza se začal prodávat teprve před několika měsíci. Rovněž on mezigeneračně hodně zdražil. Nejdostupnější provedení se prodává od 296 900 korun.
Suzuki Baleno stojí od 293 300 korun.
A máme tu další žhavou novinku - Volkswagen Polo, jehož aktuální generace se prodává jen několik týdnů. Ceník začíná částkou 292 900 korun.
Foto: Radek Pecák
Ondřej Běhal
18. 9. 2017 7:11
Pětidveřové malé hatchbacky se v českých podmínkách ještě nedávno považovaly za rodinná auta. To už dnes sice neplatí a bereme je hlavně jako vozy pro mladší a starší jednotlivce či páry, ale v nouzi většina z nich běžnou rodinu odveze. V Evropě jde stále o nejoblíbenější automobilovou kategorii. U nás ceny těchto aut v posledních letech stouply. Před pěti až sedmi lety se daly nové malé hatchbacky pořídit se základní výbavou za ceny kolem dvou set tisíc korun, nyní už v takové cenové hladině zbyl jediný automobil. Sedmnáct z nich ale stále seženete do tří set tisíc. Najdete je v galerii.

Většina aut z galerie by se do 300 tisíc korun vešla s více motory nebo stupni výbav. Kompletní přehled všech sedmdesáti variant nepřesahujících naši cenovou hladinu si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy