Foto: Známe 15 nejlevnějších SUV na českém trhu. Všechna se dají pořídit do 400 tisíc korun

Foto: Známe 15 nejlevnějších SUV na českém trhu. Všechna se dají pořídit do 400 tisíc korun
Dlouhodobě nejlevnějším SUV na českém trhu a druhým nejprodávanějším po Škodě Yeti je Dacia Duster. Verze s pohonem předních kol se dá pořídit již od 249 900 korun. Za provedení 4x4 zaplatíte minimálně 337 900 korun. Navíc nepatří mezi úplně nejmenší auta kategorie, ale do nižší střední třídy, tedy rodinné kategorie.
Nejlevnějším malým SUV a druhým nejdostupnějším autem kategorie je Nissan Juke. Prodává se od necelých tří set tisíc korun. Mnohem více zaplatíte za pohon všech kol - minimálně 552 200 korun.
Renault Captur s pohonem všech kol neseženete. Nafouknuté a odolnější Clio stojí od 309 900 korun.
Citroën C4 Cactus má velmi specifický design. Plastové bubliny chrání přední i zadní část vozu. Můžete ho mít doma od 309 900 korun. Ani on se nenabízí s pohonem všech kol.
Foto: Peugeot
Ondřej Běhal
28. 5. 2016 7:37
Poloterénní auta označovaná jako SUV jsou největším hitem posledních let. V Evropě už jde o nejprodávanější kategorii, český trh pravděpodobně ovládnou během několika měsíců. I proto výrobci v této kategorii chystají spousty novinek. V červnu přijede na český trh inovovaný Peugeot 2008, který se zařadí mezi nejlevnější vozy kategorie. V galerii najdete patnáct nejlevnějších vozů kategorie SUV na českém trhu. Brali jsme přitom pouze "čistokrevná SUV" nikoli oplastované verze jinak běžných modelů jako jsou třeba Škoda Fabia Combi Scoutline, Hyundai i20 Active nebo Dacia Sandero Stepway. Všech 15 nejlevnějších SUV na českém trhu se dá pořídit do 400 tisíc korun.

Všechny verze SUV s cenou do 400 tisíc korun na českém trhu najdete zde. Nový Peugeot 2008 jsme testovali ještě dříve, než dorazí na český trh. Podrobnou recenzi čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy