Foto: Začala motorkářská sezona. Prohlédněte si novinky na dvou kolech na silnici i do terénu

Od výrobce spíše terénních strojů Husqvarna bychom nečekali parádní café racer jménem Vitpilen.
BMW F 850 GS. Mnichovský výrobce luxusních motocyklů si pro letošní sezonu připravil hned dvě novinky v kategorii endur. Pro náročnější jezdce je to model F 850 GS s dvouválcovým motorem o výkonu 95 koní. Maximálně jede přes 200 km/h.
BMW F 750 GS. Slabší model F 750 GS disponuje výkonem 77 koní a hovoří se u něj o rychlosti do 190 km/h. Stroje jsou vybaveny LED světlomety, digitálními přístrojovými štíty a možností propojit motorku s chytrým telefonem.
Ducati Panigale V4. Jde asi o nejdrsnější novinku letošního roku. Čtyřválcový supersport váží pouhých 174 kg, ale přesto jeho motor posílá na zadní kolo 214 koní. Vytáčet ho můžete až do 13000 otáček. K dispozici bude i speciál přímo na okruhové závodění nazvaný Speciale. Vyroben bude ale jen v počtu 1500 kusů.
Harley-Davidson Iron 1200 a Forty-Eight Special. Legendární motocyklová značka pošle během letošní sezony na silnice dva nové stroje Iron 1200 a Forty-Eight Special. Vsadila na retro design po vzoru amerických motorek, slibuje i vysoký výkon. Grafikou na palivové nádrži odkazují na sedmdesátá léta.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
13. 4. 2018 7:18
Nová endura od BMW i Triumphu, kávová Husqvarna nebo brutálně rychlá Ducati. To jsou některé novinky, které se v letošní motorkářské sezoně objevují na českém trhu. Prohlédněte si galerii, ve které najdete výběr deseti nejzajímavějších motocyklů pro rok 2018.
 

Právě se děje

Další zprávy