Foto: Vraky aut hyzdí ulice Prahy. Jejich odtažení trvá měsíce, i když stojí v zónách

Foto: Vraky aut hyzdí ulice Prahy. Jejich odtažení trvá měsíce, i když stojí v zónách
Jedno z nejhorších míst v Karlíně – na adrese Pernerova 3 stojí hned tři opuštěné vraky aut. Z nich nejnápadnější je tento zelený Citroën C5.
"V obecné rovině platí, že pokud vozidlo nemá platnou parkovací kartu opravňující stání v zónách placeného stání, může městská nebo obecní policie, případně Policie ČR, nařídit odtah vozidla," říká mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. Citroën tu ale stojí už řadu měsíců bez povšimnutí.
Lidé mohou podezřelé auto nahlásit Správě služeb hl. m. Prahy, úřadům městských částí hl. m. Prahy nebo Magistrátu hl. m. Prahy (poslední dva jmenovaní jsou též silničními správními úřady).
Hned naproti Citroënu stojí opuštěné auto z Estonska.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
12. 7. 2017 9:20
Stačí se na pár minut projít pražským Karlínem a narazíte hned na několik vraků. Opuštěná auta v dezolátním stavu s propíchnutými pneumatikami, vytlučenými okny a někdy i bez poznávacích značek hyzdí ulice nejen této čtvrti. Stojí přitom na modrých zónách nebo místech, kde se platí za parkování. Nikdo je ale neodtáhne. Vůz je potřeba nejprve nahlásit a pak se spustí byrokratický koloběh, na jehož konci by mělo auto zmizet. Ne vždy se to ale povede.

Posílejte nám fotografie vraků z vašeho okolí. Ke snímku připojte i adresu, kde opuštěný vůz stojí. Fotografie zveřejníme a předáme podnět k jeho odstranění. Zasílejte na mail [email protected].

 

Právě se děje

Další zprávy