Foto: V Praze vznikl retro Harley-Davidson. Soutěží o krále upravených motocyklů

Foto: V Praze vznikl retro Harley-Davidson. Soutěží o krále upravených motocyklů
Na přestavbě pracovali Bohouš Menzl (vlevo) a Jarda Vavřina z pražského dealerství Harley-Davidson. Pánové se už účastnili obou předchozích ročníků soutěže a oba také vyhráli. Loni to bylo s úpravou ve stylu klasického motocyklu Jawa.
Letos se nechali inspirovat starými motocykly ze začátku století. „Kromě mladejch holek se mi líbí všechno starý. Tak jsme si řekli, že uděláme něco v duchu starejch motocyklů. Uvnitř ale zůstala moderní technika,“ říká Bohouš Menzl.
„Když člověk listuje časopisy a vidí ty staré stroje, tak se nad nimi rozplývá. Zároveň si ale uvědomí, jak moc se toho za těch sto let změnilo. My jsme se tomu chtěli přiblížit,“ říká Jarda Vavřina.
Nové jsou sedlo, nádrž, tachometr na nádrži, stojan, výfuky, světlo, houkačka... tedy prakticky vše, co šlo změnit.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
21. 1. 2017 7:18
Tvůrci modelu Harley-Davidson 3R (Retro Roadster Racer) se nechali inspirovat starými motocykly. Přestavba z běžného sériového modelu zabrala 650 hodin práce. Bylo přitom potřeba dodržet stanovený termín a rozpočet. To proto, aby se upravený stroj mohl zúčastnit soutěže Battle of the Kings, kde týmy soupeří s nejlepšími přestavbami. Mechanici z Prahy si už v minulých ročnících odnesl dvě vítězství.

Motocykl bojuje spolu s dalšími modely z regionů o postup do finále, o němž rozhodnou hlasy veřejnosti. Hlasovat lze po kliknutí sem.

 

Právě se děje

Další zprávy