Foto: Objem ničím nenahradíš. Tohle je sedm aut na trhu s nejobjemnějším motorem

Současná auta na trhu mohou mít méně než litr objemu, ale klidně i osmkrát více (ilustrační foto).
7. místo Ferrari LaFerrari
6,3 litru
Zatímco v jiných srovnáních Ferrari většinou kraluje, v našem přehledu se umístilo na poslední pozici. Na víc než sedmé místo totiž vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,3 litru nestačil. I to je však velmi dobrý výsledek, Porsche nebo McLaren totiž sériový motor s větším objemem ani nemají.
6. místo - Lamborghini Aventador
6,5 litru
Vidlicový dvanáctiválec bez přeplňování o objemu 6,5 litru, ten má pod kapotou Aventador. Dává výkon 515 kW a díky němu Aventador zrychlí z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy.
5. místo -Rolls.Royce Wraith/Ghost
6,6 litru
Pátou, šestou, sedmou a osmou příčku by teoretiky mohly opanovat americké pick-upy Dodge Ram Heavy Duty a Ford F Super Duty, za nimi by skončil Chevrolet Silverado Heavy Duty a GMC Sierra Heavy Duty. Ale Ram 3500 ani Ford F-650 Dodge s 6,7 litrovými diesely (Ford může ale mít i benzinový 6,8l V10) a Silverado 3500 a Sierra 3500 s 6,6litrovým agregátem nelze považovat za typické osobní auto. Proto se zde umístily modely Wraith a Ghost s vidlicovým dvanáctiválcem o objemu 6,6 litru.
4. místo - Rolls-Royce Phantom
6,75 litru
Phantom je ztělesněním britské aristokracie. Zanedlouho jeho výroba skončí a dostane nástupce, co bude mít pod kapotou, ještě není jísté. Současná generace se však pyšní atmosférickým V12 o objemu šest a třičtvrtě litru.
Foto: iStock
Eva Srpová Eva Srpová
17. 12. 2016 7:47
Motory současných aut zmenšují svůj objem, to je bez diskuze. Ale pořád najdete na trhu dost sériově vyráběných aut, která jdou proti tomuto trendu a mohou se pochlubit tolika litry jako soudek piva na zahradní párty. Podívejte se do galerie na sedm osobních aut s nejobjemnějšími motory, která jsou aktuálně na trhu.

A tady můžete porovnávat auta podle mnoha jednotlivých parametrů, například i podle objemu motoru. 

 

Právě se děje

Další zprávy