Foto: Tato nová auta letos v Česku skoro nikdo nechce. Jsou mezi nimi i malé a cenově dostupné vozy

Je malý, roztomilý a dá se pořídit už od 216 tisíc korun. Přesto se Renaultu Twingo letos v Česku prodalo jen 21 kusů.
Malé auto velikosti fabie za cenu vozu o kategorii a půl výš - taková strategie v Česku moc nefunguje. I proto se Audi A1 za prvních osm měsíců registrovalo jen 25 kusů.
Renault Twingo patří mezi vzhledově zajímavá a cenově dostupná auta, vždyť se prodává už od 215 900 korun. Na minivozy je to přesto docela vysoká cena, a když se k tomu přidá nepříliš prostorný interiér, máme tu letošní výsledek v podobě pouhých 21 nových registrací.
Na SUV střední třídy vysoká základní cena přesahující milion korun a hodně kontroverzní design - to budou hlavní důvody, proč se v Česku prodalo letos jen dvacet kusů modelu Jeep Cherokee.
Nejmenší sedan od Jaguaru neměl v Česku nikdy na růžích ustláno - a nezměnil to ani model XE. V konkurenci cenově dostupnějšího Superbu a Passatu nebo prémiových německých značek se nelze moc divit pouhým devatenácti registracím.
Foto: Renault
Ondřej Běhal
6. 9. 2017 6:47
Prodej nových aut v Česku letos láme rekordy. Za prvních osm měsíců letošního roku se jich nově zaregistrovalo 185 292 kusů, tedy o 7,25 procenta více než za stejné období loňského roku. Meziroční přírůstek si připisuje všech deset nejsilnějších značek na českém trhu. Samotný srpen ale z tohoto hlediska přinesl trochu nudu, protože se zaregistroval téměř stejný počet osobních aut jako v loňském roce. I proto jsme se tentokrát zaměřili na opačný konec žebříčku. V galerii najdete automobily, kterých se za prvních osm měsíců zaregistrovalo ze všech nejméně. V potaz jsme přitom nebrali drahé supersportovní vozy ani modely, které byly na trhu pouze část roku.

Žebříček nových osobních automobilů seřazený podle počtu registrací za měsíc srpen si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy