Foto: Světla s krystaly nebo jen jeden obyčejný stěrač. I za to si automobilky rády nechají zaplatit

Foto: Světla s krystaly nebo jen jeden obyčejný stěrač. I za to si automobilky rády nechají zaplatit
Co naopak poznat bude je zábavní systém Colubmus s obrazovkou o úhlopříčce 9,2 palce. Tohle zařízení měly testovací vozy na novinářské prezentaci, dostane ho i celá řada aut, které bude možné vyzkoušet v Česku. Chytré zařízení se skleněným desginem ale ve skutečnosti není vůbec dostupné pro první tři výbavové varianty nové Škody Octavia, ve čtvrté se za něj připlácí 48 500 korun. U auta, kde už lidé o investovaných penězích docela přemýšlí, jde o pořádnou položku.
Auto musí vypadat dobře, o tom není pochyb. Nové Audi A4 nabízí na výběr celou řadu laků. Ale pokud chcete opravdu exkluzivní věc, můžete sáhnout po jeho perleťovém šedém odstínu. Jen si je potřeba na barvu s názvem „šedá Daytona“ připravit navíc 82 300 korun.
Nové BMW řady 5 je přímo nadité elektronikou a výbavou. Tedy pokud jste ochotni za ni vytáhnout navíc z peněženky opravdu velký obnos peněz. Kdo nedbá na plakátovou cenu „již od“, měl by se prokousat ceníkem, který má u tohoto vozu 31 stran. Na 27. najde položku 16 reproduktorů luxusní značky Bowers & Wilkins, která přijde na 125 996 korun. Snad ten zvuk bude stát za to.
Pojďme ale zpátky na design. Jeho důležitou součástí jsou kola. I proto jsou vozy vystavené na autosalonech vybavené pravidelně těmi největšími disky, které se ve skladě automobilky našly. Volvo vám u svého nového modelu S90 rádo prodá kola velikosti 21“. Jde o disky nazvané Inscription zdobené matně černým lakováním. Za čtyři kusy zaplatíte 66 100 korun.
Foto: výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
21. 3. 2017 17:30
Auta na plakátech obvykle lákají na cenu „již od“, za kterou ale nakonec vůz koupí jen málokdy. V showroomech totiž dostanete do ruky ceníky příplatků, které jsou mnohdy tak dlouhé a komplikované, že je na jejich nastudování potřeba vzít si dovolenou. Pokud budete pozorně číst, najdete v nich i řadu zajímavých položek. Automobilky vám k základní ceně rádi přičtou pořádný příplatek za navigaci, ale třeba i jen jeden obyčejný stěrač.

Pokud hledáte kompletní přehled cen vozů na českém trhu, pokračujte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy