Foto: Studenti postavili elektrickou buginu Škoda Element. Připomeňte si i jejich další speciály

Studenti Středního odborného učiliště Škoda Auto postavili koncept buginy Element.
Projekt začal na podzim roku 2016 prvními výkresy, v lednu 2017 se učni od stolu přesunuli do dílny. Citigo v jejich rukách přišlo o střechu, kompletně přepracovány byly boky vozu a zavazadlový prostor byl uzavřen víkem. Pro potřeby přestavby byly také vyrobeny specifické díly karosérie.
Kompletně přepracován byl také interiér vozu, který barevně ladí s odstínem karosérie. K dispozici jsou pouze dvě přední sedadla. V útrobách Škody Element pracuje elektromotor s výkonem 60 kW, který pohání také Volkswagen e-up!.
Učni nový speciál věnovali studentovi Petru Stanislavovi, který se podílel v roce 2015 na stavbě pickupu FUNstar. Po loňské nehodě na motocyklu je však odkázán na invalidní vozík.
Prvním učňovským speciálem byla v roce 2014 Škoda Citijet. Dvoumístný sportovní kabriolet postavilo 16 studentů, kteří dostali k přestavbě model Citigo.
Foto: Škoda Auto
Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 6. 2017 19:00
Již počtvrté se studenti devíti oborů Středního odborného učiliště Škoda Auto pustili do stavby vlastního automobilového speciálu. Po kabrioletu Citijet, pickupu FUNstar a kupé Atero postavili elektrickou buginu Element. Ta stojí na základech Škody Citigo, v útrobách má však elektromotor. Stavba vozu zabrala asi 1500 hodin.

Přehled všech nových automobilů Škoda na českém trhu najdete pod tímto odkazem.

 

Právě se děje

Další zprávy