Foto: Strhující automobilovou novinku jsme protáhli přes Alpy. Trápili jsme osmiválec i hybrid

Řidič sedí přibližně uprostřed karoserie Lexusu LC.
Hned na začátku testování jsme natočili zvuk osmiválcového motoru Lexusu LC s výkonem až 477 koní. Podívejte se také, jak jsme s novým kupé na německé dálnici jeli rychlostí vyšší než 250 km/h.
Vlastně se nám několikrát podařilo dosáhnout i elektronicky omezené rychlosti 270 km/h. Rychloměr uvnitř auta v tu chvíli ukazoval 286 km/h. V tu chvíli jsme zažívali slušný adrenalin, protože Lexus LC není vozem, který by skutečnou rychlost maskoval. Nebezpečně jsme se ale necítili.
Zde se můžete podívat na sestřih z oficiálních videí Lexusu LC. Auto se prodává na českém trhu za ceny od 2,8 milionu korun.
Kromě verze s pětilitrovým benzinovým osmiválcem LC 500 jsme testovali i hybridní verzi LC 500h s benzinovým šestiválcem o objemu 3,5 l a elektromotorem. Oba benzinové motory jsou atmosféricky plněné, nepomáhají jim tedy turbodmychadla.
Foto: Lexus LC
Ondřej Běhal
8. 9. 2017 6:47
Patří mezi nejkrásnější automobilové novinky letošního roku. Japonské kupé Lexus LC jsme vyzkoušeli jako jedna z prvních českých redakcí na prezentaci, která probíhala mezi německým Mnichovem a italským Milánem. Zkoušeli jsme obě dostupné motorové verze, jak benzinový osmiválec, tak hybrid šestiválce a elektromotoru. Testovali jsme je na německých dálnicích s neomezenou rychlostí i v serpentinách při výjezdech do alpských průsmyků. Na postřehy a informace se podívejte do galerie.

Nejpodrobnější nezávislou recenzi nového Lexusu LC si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy