Foto: Škoda ukázala v Šanghaji prototyp Vision E. Sériový elektromobil z něj vznikne za tři roky

Prototyp Škoda Vision E při předpremiéře v Šanghaji.
Škoda v Šanghaji představila prototyp elektromobilu Vision E.
Škoda vystaví Vision E od středy 19. dubna ve světové premiéře na autosalonu v Šanghaji. Aktuálně.cz bylo u úterní předpremiéry prototypu.
Toto jsou oficiální fotografie studie. Vision E měří na délku jen o čtyři centimetry méně než Škoda Kodiaq a z elektromobilů se nejvíce podobá Tesle X.
Z klasických aut je rozměry nejblíže BMW X4, velmi podobnou siluetu mají i větší BMW X6 nebo Mercedes GLE Coupé. Automobil je pojízdný a funkční, jeho výroba ale zatím nemůže začít, protože jej Škoda Auto ještě nedokáže nabídnout za rozumnou cenu. To se má do tří let změnit.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
18. 4. 2017 10:00
Auto vzniklé zkřížením módní poloterénní kategorie SUV a kupé, tak bude za tři roky vypadat první sériový elektromobil značky Škoda Auto. "Jeho vnější podoba bude celkem věrně kopírovat vzhled prototypu," potvrdil Aktuálně.cz v Šanghaji při předpremiéře studie Vision E předseda představenstva Škody Bernhard Maier. Výroba elektromobilu se plánuje v Česku, definitivně ale rozhodnuto nebylo. Pravděpodobné je, že se ve stejné továrně budou vyrábět i velmi podobná auta dalších koncernových značek, zřejmě Volkswagen a Seat. Vystavený prototyp je funkční. Jeho dva elektromotory umožňují pohon všech kol, rychlost až 180 km/h a dojezd 500 km na jedno nabití. Podrobnosti se dozvíte ve fotogalerii.

Podrobné recenze vozů Škoda aktuálně prodávaných na českém trhu čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy