Foto: Řidiči snesou všechno. Vybrali jsme místa, kde si z nich dopravní značení dělá legraci

Foto: Řidiči snesou všechno. Vybrali jsme místa, kde si z nich dopravní značení dělá legraci
Soustava značek v pražské Plynární ulici (u Cross klubu) je ukázkou toho, jak má takové správné zmatečné značení vypadat. Pokud jedete od Argentinské, potkáte nejprve tuto značku, která vás nabádá k odbočení doleva, ale zároveň informuje, že lze pokračovat i rovně, až za parkoviště PR, kde je teprve zákaz mimo dopravní obsluhu. Už odtud je ovšem výhled na pruh s odbočením vlevo, který se zdá být ještě před parkovištěm PR, a nabízí tak možnost úniku.
Hned za přejetím první křižovatky už to ale začíná být ostřejší. Doprava jen PR, rovně jen obsluha. Ale co ten pruh vlevo?
Aha! Zákaz platí zhruba v polovině, takže i vlevo by se nemělo. Dobrá past. Kdyby tu stál policista, brzy by upotřebil kompletní bloček. Jen za minutu tudy prosvištělo směrem od Argentinské asi pět aut.
Někdy je ale se značkami i zábava. Třeba tady v Bohnicích. Autor tohoto veledíla nás informuje o obytné zóně, což je nám hodně platné, když do ní ani nemůžeme vjet.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
26. 8. 2016 8:50
Příkazy, zákazy, semafory, retardéry... S tím vším se běžný řidič potýká každý den. Někdy ale narazí na místo, které tak úplně nedává smysl. Neví, jak se zachovat. Nebo sem absurdní značku jen dali ledabylí pracovníci správy komunikací a má ji ignorovat? Projeli jsme se v Praze a jejím blízkém okolí a zaznamenali deset míst, kde si z řidičů tak trochu dělají legraci. Bavte se.

Také jezdíte kolem nějaké podivné značky, dopravního nesmyslu nebo absurdního řešení provozu? Pošlete nám svůj tip na [email protected].

 

Právě se děje

Další zprávy