Foto: Přehled automobilových seniorů. Nejstaršímu novému vozu na českém trhu je už 27 let

Foto: Přehled automobilových seniorů. Nejstaršímu novému vozu na českém trhu je už 27 let
Mercedes-Benz G - Po odchodu Land Roveru Defender je slavné Géčko nejstarším nabízeným vozem na českém trhu. Jeho aktuální generace označovaná číslem 463 se vyrábí od roku 1990, tedy dlouhých 27 let. Samozřejmě během té doby prošla řadou vylepšení. Automobilka už dlouho uvažuje o nástupci, ale Géčko je tak populární, že by ji zájemci zřejmě ukamenovali. Mimochodem, i aktuální model má dost společného s původním off-roadem, který z rakouské továrny vyjíždí už od konce sedmdesátých let.
Mitsubishi Lancer - Japonská automobilka zaspala a svůj model Lancer, který nabízí ve dvou karosářských variantách sedan a hatchback, prodává už deset let. Naštěstí se zdá, že je teď na cestě nová generace tohoto modelu. Na českém trhu se loni prodalo 182 kusů (26. místo).
Mitsubishi Pajero - Další z řady schopných off-roadů, které nebylo potřeba příliš měnit. Jeho poslední verze se začala vyrábět v roce 2006, tedy před 11 lety. Ta navíc byla silně technologicky spřízněná s modelem vyráběným od roku 1999.
Fiat 500 - Když novodobý Fiat 500 přišel na trh, stal se okamžitě hitem. Sexy retro design frčí u zákazníků roky a tak italská automobilka není příliš nucena dělat nějaké podstatnější změny. Pokud opomeneme pár faceliftů, pak se stále stejný vůz prodává už 10 let. Auto je přitom postaveno na architektuře Fiat mini, na které už v roce 2003 poprvé vyjel Fiat Panda.
Foto: Suzuki
Jan Markovič Jan Markovič
7. 5. 2017 7:24
Automobilky chrlí jedno nové auto za druhým, ale některé jejich modely zůstávají jakoby bez povšimnutí. Na trhu vydrží bez generační obměny klidně 10 let. V nejdrsnějším případě dokonce déle než čtvrt století. Někdy je důvodem dlouhodobý úspěch, jindy by to ale přece jen chtělo změnu. Podívejte se na 10 nových aut, která na trhu vydržela už roky a ještě stále jsou v prodeji.

Kompletní přehled aut prodávaných na českém trhu včetně ceníků, technických údajů a jejich testů najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy