Foto: Test luxusní garsonky na čtyřech kolech. Osobní verze dodávek nahrazují víceúčelová auta

Vzdušný a až devítimístný interiér může být vyveden v koženém čalounění.
Peugeot Traveller je osobní verzí dodávky Expert. Stejný model se vyrábí i pod značkami Citroën (Space Tourer) a Toyota (Proace). K dispozici je ve třech různých délkách karoserie, my jsme zkoušeli tu prostřední s nejsilnějším motorem 2.0 HDI/130 kW. Spotřeba se pohybovala při jízdě podle předpisů kolem sedmi litrů nafty na 100 km. Podle výrobce by to mělo jít ještě o litr lépe.
Xenonové světlomety sice už nejsou v době LED osvětlení hitem největším, ale i mezi osobními auty je mají zatím spíše dražší verze. U Travelleru patří ke standardu nejvyšší výbavy Business VIP.
Součástí této varianty jsou i boční posuvné dveře na obou stranách ovládané dálkově z klíčku.
Majitel si může vybrat mezi spoustou konfigurací interiéru s možností přepravy pěti až devíti osob. Testovaná verze byla osmimístná.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
5. 2. 2017 10:11
Oblíbenou volbou velkých rodin a podnikatelů převážejících více lidí a nákladu bývala osobní auta kategorie MPV. Nové generace modelů jako jsou Ford Galaxy, Renault Espace nebo VW Sharan však před praktičností preferují styl, a třeba Espace dokonce koketuje s poloterénními SUV. Sedadla z těchto aut už nelze vyjímat a jejich přepravní kapacita se snížila. Spousta lidí, kteří potřebují velké a praktické vozy tak pořizuje osobní verze dodávek. Jejich výrobci rychle zaplňují díru na trhu a vycházejí vstříc i těm, kteží u takových aut zároveň touží po pohodlí. Podívejte se do galerie, jaký luxus nabídne například Peugeot Traveller, osobní verze dodávky Expert, kterou jsme otestovali.

Přehled velkých čistě osobních aut kategorie MPV s cenou do jednoho milionu korun si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy