Foto: Pozor na těchto dvacet ojetých aut. Německé STK u nich hlásí časté vážné problémy

Foto: Pozor na těchto dvacet ojetých aut. Německé STK u nich hlásí časté vážné problémy
Ať si vyberete Dacii Logan jakéhokoli stáří (na snímku model z roku 2008), najdete ji na jednom z posledních míst žebříčku spolehlivosti TÜV Auto-Report 2017. Nejhůře dopadl malý levný sedan ve stáří 4-5 let, který skončil mezi 124 hodnocenými auty této věkové kategorie suverénně poslední s téměř 23 procenty vážných závad.
Skoro totéž platí i pro pětidveřový hatchback Dacia Sandero od Loganu technicky odvozený. Také on se vždy objevuje v červeném, tedy nejhorším poli na pětibodové škále, ale ne na těch úplně posledních příčkách.
Rovněž v Česku velmi oblíbené SUV Dacia Duster se u německých STK červená. Najdeme ho ve dvou nejmladších kategoriích (do pěti let stáří) a vždy v nejhorším pásmu.
Značné zastoupení mezi nespolehlivými ojetinami má i Fiat. Pětistovka patří do červeného pásma u ojetin starých do pěti let. Šesti a sedmileté vozy jsou v oranžové, tedy druhé druhé nejhorší zóně.
Foto: Chevrolet
Ondřej Běhal
3. 12. 2016 7:49
Vybrali jsme dvacet ojetin různé velikosti a stáří, které skončily v žebříčku spolehlivosti německých STK pojmenovaného TÜV Auto Report 2017 na spodních příčkách. Podívejte se na ně do galerie.

Vybíráte si auto podle bezpečnosti? Výsledky nezávislých nárazových testů si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy