Foto: Poslední mohykáni. Cenově dostupná auta s karosériemi, které automobilky stahují z nabídky

Foto: Poslední mohykáni. Cenově dostupná auta s karosériemi, které automobilky stahují z nabídky
Dacia Logan je typický sedan. Zatím se mu daří, především díky nízké ceně. Je s motorem 1,2 litru a spotřebou 5,8 litru k mání za 169 900 korun, což z něj dělá nejlevnější auto na trhu.
Škoda Citigo spadá do kategorie těch nejmenších městských vozů. Třídveřová verze s motorem 1,0 a spotřebou 4,5 litru stojí 197 900 Kč.
Po technické stránce identický vůz Seat Mii se stejnými parametry stojí 206 900 Kč.
Volkswagen Up! zatím jako jediný z takzvaných bratislavských trojčat již podstoupil modernizaci. Má shodný motor a spotřebu jako předešlé dva vozy a ve třídveřové verzi ho dealeři prodávají za 212 900 Kč.
Foto: VW
Radek Pecák Radek Pecák
12. 8. 2016 15:01
Třídveřová auta, kabriolety odvozené z běžných rodinných vozů a rovněž sedany... To jsou typy karosérií, jejichž nabídka na trhu se neustále ztenčuje. Například třídveřové varianty svých hatchbacků přestane vyrábět Volkswagen, Ford zase nedávno stáhl z trhu svůj model Focus sedan. Také již nejsou k mání cenově dostupné kabriolety odvozené od běžných rodinných aut. Ty dříve dělal například Renault, Peugeot nebo Opel. Připravili jsme proto aktuální přehled 25 nejlevnějších aut zmíněných typů.
 

Právě se děje

Další zprávy