Foto: Ovládá se gesty a revolučně šetří palivo. Byli jsme u světové premiéry nové verze VW Golf

Foto: Ovládá se gesty a revolučně šetří palivo. Byli jsme u světové premiéry nové verze VW Golf
Tady je pro porovnání sedmá generace VW Golf před faceliftem.
Zadní část Volkswagenu Golf po faceliftu. Vévodí jí LED světlomety, které budou standardní výbavou všekch výbavových verzí.
Světová premiéra se odehrávala ve skromných podmínkách. Žádná sportovní hala, žádné živé vystoupení světových hvězd pop music jako Robbie Williamse nebo Pink z let minulých. Volkswagen šetří, aby mohl zaplatit za aféru Dieselgate. Představení pro novináře z celého světa proběhlo v komorním prostředí v areálu sídla firmy ve Wolfsburgu.
Největší novinkou související s jízdou je čtyřválcový benzinový turbomotor 1.5 TSI s výkony 96 a 110 kW. Silnější verze šetří palivo tak, že vypíná dva válce, slabší se dokonce po uvolnění plynu vypíná zcela, aniž by přestal fungovat posilovač řízení nebo brzdy. To zatím žádné jiné auto kromě hybridů jezdících na elektřinu nemumí. K této zajímavosti se ještě v nejbližších dnech vrátíme. Volkswagen pro Golf také vyvinul novou sedmistupňovou převodovku DSG, která postupně nahradí všechny šestistupňové automaty, díky čemuž se rovněž mírně sníží spotřeba.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
10. 11. 2016 16:07
Volkswagen modernizoval sedmou generaci nejprodávanějšího auta v Evropě - modelu Golf. V sídle firmy ve Wolfsburgu novinku slavnostně odhalil. Aktuálně.cz bylo jako jedno z mála českých médií při tom. V galerii najdete všechny nejdůležitější změny, k nimž u kompaktního auta došlo. Ceníky faceliftovaného Golfu budou známy v průběhu prosince, kdy si novinku mohou objednat první zákazníci. U prodejců se auta objeví v průběhu února.

Podrobnou nezávislou recenzi současného Volkswagenu Golf Variant si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy