Foto: Nové Porsche 911 GTS září na okruhu i na silnici. Opravdové řidiče si získá manuálním řazením

Foto: Nové Porsche 911 GTS září na okruhu i na silnici. Opravdové řidiče si získá manuálním řazením
Oproti minulé genraci model GTS posílil o 20 koní. Důležitější je ale údaj, že je o 30 koní silnější než Porsche 911 Carrera S. Chytře tak vyplňuje mezeru mezi ním a extra silnými variantami Turbo. Podtrženo sečteno přeplňovaný šestiválec v Porsche 911 GTS produkuje výkon 450 koní a k tomu točivý moment 550 Nm.
To v případě kupé, které je nejrychlejší z celé nabídky, znamená stovku pokořenou za 3,6 sekundy a maximální rychlost 312 km/h. V porovnání s minulou generací, která ještě používala klasické atmosféricky plněné motory, je „oturbené“ GTS o 0,6 litru paliva na 100 km úspornější. Tedy alespoň podle tabulkových údajů. Kabrio, které vidíte na obrázku, potřebuje na stovku o dvě desetiny sekundy víc času. V obou případech navíc auta musí být vybavena balíčkem Sport Chrono, aby mohla provést rychlý start.
Řídili jsme i verzi Traga, která nám ale upřímně nevyhovovala. Prvním problémem je nepohodlí, které způsobuje masivní oblouk nad hlavami cestujících – ve voze je mnohem větší hluk a silnější vzdušný vír než v běžném kabrioletu. V rychlostech nad 130 km/h to není příliš příjemné.
Targa je také nejdražší, nejtěžší a nejpomalejší. Když se na všechna negativa podíváme dohromady, budeme tápat, pro koho je vlastně ve verzi GTS určena. Spíš bychom ji ocenili jen jako základní 911 pro nadšence do automobilové historie, ve které Targa hrála důležitou roli.
Foto: Porsche
Jan Markovič Jan Markovič
11. 2. 2017 8:44
Nová generace ikonického sporťáku Porsche 911 dostala variantu GTS, která je zaměřena na řidiče-nadšence. Automobilka se totiž ještě pořád nezbavila možnosti mít sedmistupňovou manuální převodovku. Vůz má přeplňovaný benzinový šestiválcový motor. A kromě toho Porsche k tomuto modelu dodává také speciální aplikaci pro chytré telefony, která kontroluje čas i vaše chování na okuhu. Neodolali jsme a svezli jsme se.
 

Právě se děje

Další zprávy