Foto: Nejrychlejší kamion světa a další zajímavosti z veletrhu užitkových automobilů v Hannoveru

Foto: Nejrychlejší kamion světa a další zajímavosti z veletrhu užitkových automobilů v Hannoveru
Na veletrhu se během novinářského dne uskutečnila oficiální výstavní premiéra největší dodávky Volkswagenu. Tradičně nese označení Crafter. Ve své síti bude technicky shodný vůz nabízet rovněž značka MAN. Ve stejný den tento vůz obdržel titul Van of the Year 2017.
Současný šéf značky Volkswagen užitkové vozy Eckhard Scholz, který dříve zodpovídal za technický vývoj značky Škoda, představil rovněž koncept elektrického Craftera. Po městě, s maximální rychlostí 80 kilometrů, zvládne na jedno nabití rozvézt zboží na vzdálenost přes dvě stovky kilometrů.
V kategorii tahačů si prvenství v soutěži Truck of the Year připsala nová Scania.
Pozornost na stánku značky Volvo přitahoval rekordní tahač pojmenovaný Iron Knight (železný rytiíř), poháněný motorem s výkonem 2400 koňských sil (1765 kW). Je schopen  dosáhnout maximální rychlosti 276 kilometrů v hodině a je držitelem rekordů ve sprintech na 500 a 1000 metrů.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
22. 9. 2016 19:37
Také svět užitkových aut se pomalu blíží k éře elektromobility. Vyplývá to z exponátů na veletrhu komerčních vozidel, který až do 29. září probíhá v německém Hannoveru. Přinášíme přehled nejdůležitějších premiér i zajímavostí, které jsou k vidění ve výstavních pavilonech,
 

Právě se děje

Další zprávy