Foto: Nejošklivější auta ze Ženevy? Autonomní krabice Renaultu nebo zrůdnosti od Mansory

Renault EZ-GO je vizí budoucnosti, které by se nejeden automobilový nadšenec raději vyhnul.
Aston Martin se již potřetí rozhodl vzkřísit označení Lagonda a po SUV a limuzíně přichází s hatchbackem, který si říká zkrátka jen Vision. Auto má nejen odvážné tvary, ale také elektrický pohon a autonomní řízení na úrovni čtyři. V určitých úsecích cesty tak dokáže jet bez jakýchkoliv zásahů řidiče. V plánu je sériová výroba, a to od roku 2021.
Italdesign patří do koncernu Volkswagen, jeho kousek s označením Pop Up Next tak nesl také logo Audi. A Airbusu, obě společnosti se totiž na vývoji dalšího kroku k létajícímu vozu, které unese masivní dron, zúčastnily.
Ne, Honda NeuV není novinkou, představila se již loni v lednu na CES v Las Vegas. Za zmínku ale stojí, protože je to možná budoucnost dopravy. Elektrické autonomní vozítko by totiž svému majiteli díky sdílení či funkci generátoru (plně nabité by mohlo fungovat jako zdroj energie) mohlo vydělávat peníze.
Laxus LF-1 Limitless oslavil v Ženevě evropskou premiéru a i když se odvážný design japonských vozů převážně líbí, u velkého SUV je těch ostrých linií, zejména v přední části, už hodně.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 3. 2018 18:03
Světové autosalony jsou většinou plné naleštěných novinek, vypiplaných supersportů, luxusních limuzín a futuristických konceptů. Vzhled prodává, což platí v automobilové branži více než kdekoliv jinde. Přesto se stále najde řada výrobců a úpravců, kteří jdou na samou hranici vkusu nebo až za ni. To bylo vidět také v Ženevě, kde sice oproti dřívějšku ubylo tuningových kreací, na zrůdnosti některých to ale neubralo. Nejsou to však jen úpravci, občas se nedaří ani velkým automobilkám.
 

Právě se děje

Další zprávy