Foto: Našli jsme 25 nejhorších automobilových jmen. Proton JebaT, Toyota ISIS a další přešlapy

Futuristická krabice od Nissanu dostala pro Čechy a Slováky výmluvný název - Pivo.
V roce 2003 představil Dodge koncept Kahuna. Jeho jméno se asi příliš nelíbilo obyvatelům Havaje - tisícovka jich podepsala petici na přejmenování vozu. Mimochodem, v surfařském slangu znamená kahuna kněz.
Chevrolet Nova na první pohled působí neškodně. Rozdělte však jméno Nova na no va a zkuste jej říct ve španělský mluvících zemích. Tam totiž znamená doslova "nejede".
Supersportovní sedan s motorem z Corvette C6 se jmenuje Chevrolet SS. To může v některých, především druhou světovou válkou zasažených, zemích vést k negativní konotaci s vůdcem fašistického Německa Adolfem Hitlerem. Právě k jeho straně NSDAP totiž byla přidružena bojová složka SS.
S Renaultem Fuego se opět podíváme do španělsky mluvících zemí, kde fuego znamená požár. Vzhledem ke spolehlivosti tehdejších Renaultů to není úplně nejlepší jméno.
Foto: Výrobci
Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 3. 2018 9:13
Jak pojmenovat nový automobil - to je otázka, kterou si pokládají snad všichni marketingoví analytici jednotlivých výrobců. Někdy je to sázka na jistotu a nový vůz dostane jméno po nějaké významné osobě či místu, jindy invenci nahradí číselné či alfanumerické označení. Jsou však i případy, kdy značky zvolily podivné, či dokonce sprosté jméno. Nemusí to být nutně v jejich domácím jazyce, ale například ve frankofonních nebo španělsky mluvících zemích. A právě na takové automobily se zaměřila následující galerie. Najdete v ní ale také další jména, která sice nejsou sprostá, v kombinaci s daným typem vozu však nevhodná či minimálně divná.
 

Právě se děje

Další zprávy