Foto: Nejde jen o ta nová světla. 10 novinek, které přináší Škoda Octavia po faceliftu

Foto: Nejde jen o ta nová světla. 10 novinek, které přináší Škoda Octavia po faceliftu
Nová příď – Snad nikoho tahle změna nenechala klidným. Zbláznili se u Škody, nebo jsou naopak čtyři světlomety tím správným odvážným krokem? Každý na to má trochu jiný názor. My ho necháváme na čtenáři. Vyjádřete se do diskuse.
Nové rozměry – Na první pohled se to nezdá, ale Octavia povyrostla. Konkrétně se tedy prodloužila na délku o 11 mm v případě liftbacku a o 8 mm v případě kombíku. Vděčí za to samozřejmě jiným nárazníkům. A pak ještě došlo k rozšíření rozchodu zadních kol. Pokud máte auto vybavené „tyčkou“ pak o 20 mm, pokud vůz s víceprvkovou nápravou, je to plus 30 mm. Poznat to ale na první pohled rozhodně není.
Skleněný design – Zábavní systém Columbus, za který se přilácí poměrně vysoká částka začínající na více než 50 tisících korunách (mění se i podle výbavové verze), dostal nový skleněný povrch. Vypadá luxusně a dělá kabinu mnohem modernější. Problém jsou ovšem otisky prstů, které přitahuje jako magnet hřebíky.
Nové dekory – Facelift samozřejmě přinesl i pár změn do výběru dekorů. Teď si můžete zvolit ze širší nabídky. Poprvé se na palubě Octavie také objevuje ambientní osvětlení, které přichází s výběrem deseti barev. Lze je během jízdy pohodlně měnit. To asi pro lepší náladu.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
8. 2. 2017 21:53
Nová Škoda Octavia šokovala změnou designu. Čtyři světlomety vyvolaly vášnivé diskuse i dohady o tom, zda právě kvůli nim designér Jozef Kabaň po letech neopouští domácí značku. Nechme ale spekulace stranou, modernizovaná „Oktávka“ přináší kromě vzhledu i další zajímavé novinky. Vybrali jsme deset z nich, které by vám neměli uniknout.

Zajímá vás víc? Podrobný test nové Škoda Octavia nadejte přímo zde.

 

Právě se děje

Další zprávy