Foto: Tato auta vydržela v tajnosti a odhalili jsme je až na autosalonu ve Frankfurtu

Honda Urban EV se představila opravdu až na frankfurtském autosalonu. Má retro tvary a elektrický pohon.
Pod kapotou je ale naprosto moderní, tedy elektrická technika. Jak už název napovídá, jde o prototyp městského elektromobilu. Urban EV je o něco kratší než v Česku prodávaný Jazz. V interiéru je pak téměř přes celou šířku palubní desky táhnoucí se obrazovka.
Isabella je patrně nejznámějším modelem automobilky Borgward. Čínští majitelé jej proto nyní vrací do hry, ovšem už ne jako elegantní sporťák, nýbrž mohutné čtyřdveřové kupé, navíc s posunovacími dveřmi.
Uvnitř je sice futuristické prostředí, pedály a volant ale vůz stále má. Pod kapotou jsme objevili elektromotor, kterému baterie udělují dojezd 500 km.
Suzuki Swift Sport jsme již sice viděli, až přímo na autosalonu ale Japonci zveřejnili technické údaje. Auto je ještě o 80 kg lehčí než předchůdce (celkem 970 kg), pod kapotou má přeplňovaný benzinový motor 1.4 Boosterjet o výkonu 103 kW s točivým momentem 230 Nm.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 9. 2017 17:56
Ačkoliv řada automobilek stále ještě vystavuje na světových autosalonech, opravdových světových premiér k vidění příliš není. Většinu aut totiž daná značka odhalí i několik měsíců dopředu, a to virtuálně, nebo dokonce rovnou prezentací pro pozvané novináře. Důvod je prostý, v době autosalonu by se při premiéře několika desítek aut najednou nedostalo všem modelům náležité pozornosti. Přesto jsme i ve Frankfurtu našli několik modelů, které nebyly dopředu prozrazeny. Vy se na ně podívejte v následující galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy