Foto: Luxusní Range Rover Velar vypadá, jako by přijel z budoucnosti. Viděli jsme ho na vlastní oči

Foto: Luxusní Range Rover Velar vypadá, jako by přijel z budoucnosti. Viděli jsme ho na vlastní oči
Do britského Solihullu jsme vyrazili v polovině ledna. To o Range Roveru Velar neměl ještě nikdo ani tušení. Na dvoře designového centra byla jen hrstka novinářů a pak přijelo nové tajemné auto. „Pánové, představuji vám Range Rover Velar,“ vykřikl dramaticky excentrický designér Gerry McGovern. Od té chvíle bylo jasné, že půjde o velmi zajímavé auto.
Novinka na první pohled vypadá jako velký Range Rover Sport, jen z budoucnosti. Pocit z hi‑tech vozu dodávají velmi úzké full‑LED světlomety, nízká silueta a hlavně kliky, které jsou během jízdy, nebo když je vůz zamčený, zapuštěny do dveří.
Auto přesně zapadá mezi Range Rovery ale u konkurentů si už není tak jisté. Zástupci značky nám řekli, že by rádi bojovali třeba s Porsche Macan, Mercedesem GLE, BMW X4 i X6 nebo klidně i se svým příbuzným Jaguarem F-Pace.
Uvnitř je Velar samozřejmý luxus, na který jsou zákazníci Range Roveru zvyklí. Novinkou je možnost pořídit si potahy sedadel od výrobce luxusních látek, takže odpůrci kůže mají vyhráno.
Foto: JLR
Jan Markovič Jan Markovič
9. 3. 2017 10:55
Range Rover má nový model. Přesně zapadá do jeho nabídky. Do mezery mezi kompaktní Evoque a obrovský Sport přijelo luxusní SUV Velar. Svým futuristickým designem a elektrickými vysouvacími klikami zaujme na první pohled. Něco o tom víme. Byli jsme totiž mezi vůbec prvními na světě, kteří se s novinkou britské automobilky setkali tváří v tvář. Jen jsme o tom nikomu nesměli říci. Tedy až doteď.
 

Právě se děje

Další zprávy