Foto: Jako vejce vejci. Objevili jsme na výstavišti v Číně čtyři klony nového elektromobilu od Škody

Roewe Vision-E jako by tvary karoserie z oka vypadl Škodě Vision E.
Škodu Vision E jsme viděli i v pohybu. Prototyp elektromobilu by měl díky dvojici motorů a pohonu všech kol vyvinout výkon až 225 kW.
Úplně stejně na tom je i Volkswagen I.D.CROZZ, evidentně dvojče Škody Auto. Obě auta se začnou za tři roky zřejmě vyrábět na téže lince. Těžko Volkswagen obviňovat, že by kopíroval Škodu, originálem bude spíše vůz od VW. Alespoň lidé od této značky nám to při rozhovorech potvrzovali a Škoda Auto nezastírá, že si při tvorbě Vision E vypůjčila koncernovou techniku.
Při prezentaci novinek na večeru koncernu Volkswagen den před zahájením autosalonu v Šanghaji ale měla Škoda čest vyjet se svým prototypem jako první. Typy karoserií SUV a kupé využilo pro svůj elektromobil e-tron Sportback také Audi. Jeho technika se ale trochu liší.
V útrobách Audi šumí dokonce tři elektromotory. Ujet na jedno nabití by mělo ale stejně jako Vision E 500 km. Vyrábět se začne už příští rok.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
20. 4. 2017 7:37
Atraktivní kombinace elektrického pohonu a karoserií SUV a kupé neoslovila pouze Škodu Auto a její koncernové sourozence, ale také čínské výrobce. Značka Roewe dokonce použila i téměř totožné označení svého prototypu. Její Vision-E se liší pouze pomlčkou. Podívejte se, jaké klony Škody Vision E jsme objevili na výstavišti v Šanghaji.
 

Právě se děje

Další zprávy