Foto: Jaká auta Češi kupují? Známe dvacet nejoblíbenějších nových automobilů v letošním roce

Foto: Jaká auta Češi kupují? Známe dvacet nejoblíbenějších nových automobilů v letošním roce
20. místo, 1394 registrovaných nových aut v Česku za první pololetí roku 2016 - to je vizitka rodinného SUV Kia Sportage. Na snímku vidíte letošní novou generaci auta vyráběného v Žilině. Souběžně s ní se doprodává i starší model.
I na 19. místě najdeme rodinné SUV. Nissan Qashqai dosáhl 1424 registrací. Podle agentury Médea Research jich ale značná část mizí po přihlášení v Česku do zahraničí, kde je o Qashqai eminentní zájem. V Evropě jde dlouhá léta o nejoblíbenější SUV, byť ho třeba v květnu z této pozice těsně sesadil Renault Captur.
18. místo a 1461 registrací, to je Opel Astra. V Česku stále tento rodinný model nedosahuje takové obliby jako v Evropě, nová generace by to ale mohla změnit. Astra se s ní nabízí jako kombík a pětidveřový hatchback, třídveřová verze GTC ještě vychází z předchozího modelu.
Na sedmnáctém místě najdeme nejhorší škodovku. Minivůz Citigo sice drtivě dominuje své kategorii minivozů, celkově to ale nestačí na více než 1478 registrací. Čechy pidiauta netáhnou.
Foto: Radek Pecák
Ondřej Běhal
9. 7. 2016 7:26
Prodej nových aut trhal v prvním pololetí letošního roku rekordy. Zjistili jsme, které modely si české firmy a domácnosti pořizují nejvíce.

Kompletní přehled nejprodávanějších modelů v Česku podle různých metodik nejen za první pololetí, ale i v měsíci červnu, najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy