Foto: Jak jezdí nejrychlejší Peugeot v Česku? Trápili jsme ho na mosteckém okruhu

Peugeot 308 GTi na mosteckém okruhu.
Peugeot 308 GTI se začal v Česku prodávat koncem loňského roku za 799 500 korun. Teprve teď na jaře jsme dostali šanci vyzkoušet ho na okruhu. Čekalo nás deset kol na mosteckém autodromu.
Uvnitř i zvenčí se GTI příliš neliší od obyčejnějších a výrazně levnějších verzí modelu 308. Vidíte, že i tady řidič drží v ruce malinký volant a přístroje má nad ním. Šofér vysoký 174 cm s tímto řešením neměl žádný problém a zapadl do "kokpitu" na první dobrou. Specialitu modelu GTI představují skořepinová sportovní sedadla s parádním držením těla.
Zvenčí variantu GTI poznáte třeba podle mírně sníženého podvozku (o 11 mm), speciálních devatenáctipalcových litých kol s pneumatikami Michelin Super Sport o rozměru 235/35 ZR19, dvou koncovek výfuku, sportovního předního nárazníku nebo full LED světlometů.
Od prvních metrů na závodní dráze jsme byli nadšeni z chování podvozku. Auto díky diferenciálu s omezeným prokluzem neuvěřitelně ochotně zatáčí a umožňuje přenést všechnu sílu motoru na přední kola bez náznaků jejich protáčení.
Foto: Peugeot
Ondřej Běhal
7. 4. 2016 8:52
Peugeot uvedl na český trh nový model 308 GTI. Sportovní verze rodinného hatchbacku je po ukončení prodeje kupé s označením RCZ nejrychlejším vozem značky na českém trhu. Díky výkonu až 270 koní zrychluje z 0 na 100 km/h za méně než šest vteřin a maximální rychlost má elektronicky omezenou na 250 km/h. A jak jezdí? To se dozvíte ve fotogalerii.

Porovnání Peugeotu 308 GTI s konkurenčními pětidveřovými sportovně laděnými vozy Škoda Octavia RS a Seat Leon Cupra si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy