Foto: Hlučné výfuky, obří kola a nízké podvozky. K jezeru Wörthersee se sjeli příznivci tuningu

Foto: Hlučné výfuky, obří kola a nízké podvozky. K jezeru Wörthersee se sjeli příznivci tuningu
GTI Heartbeat: jeho motor tluče ve vysokých otáčkách a výkonu až 400 koní, neméně výkonná je také audiosoustava s obrovským subwooferem v kufru, která celý den vypouštěla dunivý hiphop do okolí.
Červený a bílý: sedmičkový a pětkový Golf GTI se vzduchovým podvozkem, v expozici však ležící, spící…
Že se letos slaví 40. výročí Golfu GTI, si nemohl nevšimnout nikdo, jeho fandové se u jezera sešli „teprve“ po pětatřicáté.
Nový Golf GTI Clubsport S těsně před tuningovým srazem překonal časem 7:49:21 min rekord na Severní smyčce Nürburgringu pro vozy s poháněnou přední nápravou. Jedná se o nejvýkonnější Golf GTI  v historii, jeho dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec dává až 228 kW a dokáže zrychlit z klidu na 100 km/h za 5,8 s.
Foto: Jiří Kaloč
Jiří Kaloč
6. 5. 2016 12:51
Rekreační oblast okolo korutanského jezera Wörthersse propadne jednou za rok tuningovému šílenství. Uličky malebných vesniček na břehu jezera se ucpou vkusnými, ale i zcela přeplácanými kreacemi na čtyřech kolech, do uší duní hiphop, všude se mísí pach spáleného benzínu, piva a „kariwurztů“ a otevřené stánky s tuningovými doplňky se ztrácejí pod náporem fandů nejen značky Volkswagen. Letos se nadšenci tuningu volkswagenů a dalších značek wolfsburského koncernu sešli u jezera Wörthersee už po pětatřicáté.
 

Právě se děje

Další zprávy