Foto: Ferrari slaví sedmdesátiny. Prohlédněte si jeho superrychlá auta i unikáty za stovky milionů

Foto: Ferrari slaví sedmdesátiny. Prohlédněte si jeho superrychlá auta i unikáty za stovky milionů
Ferrari 125 S (1947) - Je prvním vozem, který se objevil s logem automobilky Ferrari na kapotě. Vznikly pouhé dva kusy. Auto poháněl benzinový dvanáctiválec, řadilo se pětirychlostní manuální převodovkou. Výkon byl pouhých 118 koní, ale na tehdejší dobu šlo o velmi rychlé auto.
Ferrari 166 Inter (1948) – Rok po svém prvním voze už Ferrari postavilo svůj první „grand tourer“, tedy luxusní kupé na víkendové výlety. Vůz debutoval ale až o další rok později na autosalonu v Paříži. Poháněl ho dvoulitrový dvanáctiválec.
Ferrari 250 Testa Rosa (1957) – Patří mezi nejvzácnější vozy automobilky, za které jsou ochotni sběratelé utrácet astronomické částky. Není divu, vzniklo jen 34 kusů tohoto vzácného sportovního auta. V roce 2011 se jeden z nich prodal za 16,4 milionu dolarů, a vytvořil tak tehdejší rekord nejdražšího auta prodaného na aukci.
Ferrari 275 GTB (1964) – Šedesátá léta znamenala velké rozšíření nabídky sportovních modelů. GTB vzniklo v mnoha provedeních, hlavní roli zde stále hrál vpředu umístěný dvanáctiválec. Nejsilnější kusy dvoumístného vozu dosahovaly výkonu až 300 koní.
Foto: Ferrari
Jan Markovič Jan Markovič
28. 3. 2017 16:30
Ferrari se stalo synonymem pro extrémně rychlá a exkluzivní auta. Letos automobilka slaví sedmdesát let od svého prvního modelu. Za tu dobu postavila vozy, které bořily cenové rekordy na aukcích veteránů. Ferrari je samozřejmě expertem na auta snů z plakátů. A sny umí i plnit, pokud máte dostatečně tučné konto a chuť, aby vám v Maranellu postavili unikátní stroj jen pro vás. Vybrali jsme dvě desítky zajímavých modelů, které nesou vzpínajícího se koně ve znaku.

Ferrari slaví sedmdesátiny speciálním modelem LaFerrari Aperta. Jeden kus se objevil i v Česku. Jeho majitel si ho musel přímo zasloužit. Prohlédněte si ho v obsáhlé fotogalerii zde.

 

Právě se děje

Další zprávy